Unleashed | Merciless | Grave

19:00-02:00 | Förköp 275 kr | 18 år

Kraken, Close-Up Magazine och DVI presenterar

Unleashed

Få svenska death metal-gäng har varit så konsekventa och pålitliga som Unleashed. Sångaren och basisten Johnny Hedlund och trummisen Anders Schultz har varit med sedan bandet grundades 1989, gitarristen Tomas Olsson tillkom året efter. Sedan gitarristen Fredrik Folkare (Firespawn, ex-Necrophobic) gick med 1995 har det inte behövts någon mer medlemsrotation. Tolfte studioalbumet ”Dawn of the nine”, som kom 2015, är lika omtyckt av fansen som klassiska debuten ”Where no life dwells” från 1991. Sammanfattning: om det inte är trasigt, varför laga det?

Facebook | Spotify

Merciless

Bandets första spelning sedan 2003 genomfördes med bravur och till stort jubel på Close-Up Båten i höstas.
Anno 2017 består Merciless av sångaren Rogga Petersson, gitarristerna Erik Wallin (Under the Church) och Peter Stjärnvind (V.O.J.D, Pest, ex-Entombed), trummisen Stefan ”Stipen” Carlsson (Dia Psalma, Strebers, Åfysatan) samt sessionsbasisten Pontus Andersson (Dia Psalma), som nyligen tillkännagavs som ersättare för originalmedlemmen Fredrik Karlén.
Ett fåtal festival- och klubbspelningar är inbokade under året innan bandet läggs till sin sista vila. Spelningen på Kraken Sthlm blir bandets enda och sista i huvudstaden.

Facebook | Spotify

Grave

Härom året drabbades Graves trummis Ronnie Bergerståhl plötsligt av hjärtstopp och överlevde med en hårsmån. Nu är hans hälsa återställd, men i Close-Up #178 minns bandets sångare och gitarrist Ola Lindgren hur frustrerad trummisen var av att behöva ta ledigt från musiken ett tag.
– Får han inte spela är det som om något fattas honom och så är det för oss andra också.
Med den inställningen är det inte konstigt att Grave har varit ett av genrens mest produktiva och tillförlitliga band. Om man räknar med embryostadiumet under namnet Corpse, så har frontmannen Ola Lindgren hållit death metal-fanan högt i över trettio år – en minst sagt imponerande tid.

Facebook