NEUROSIS | WOLFBRIGADE | AUTHOR&PUNISHER

16:00-00:00 | Förköp 320kr | 18år

Kraken och Bored to Death Bookings presenterar i samarbete med Luger

Efter åtta långa år återvänder ÄNTLIGEN de soniska giganterna, blytyngdens mästare, 32 år gamla Neurosis till Stockholm. Med sin nya, hyllade skiva ”Fires within Fires” står bandet med en tung fot i sin digra backkatalog och med den andra tunga foten i framtiden, och påminner oss om varför de hålls som ett av de viktigaste banden inom tung musik. Och ger sig alltså äntligen ut på en ordentlig Europaturné. Som vi har väntat!

Med sig på turnén har dom såklart någonting oerhört intressant, det stenhårda mekanik-noisebanden Author&Punisher, som blivit vida omtalade som något av det hårdaste man kan gå och koll på, men även för de faschinerande egenbyggda ljud-instrumenten den universistetsutbildade teknikexperten, tillika enda medlemmen, byggt för sitt musikskapande. Ett band som enligt utsago ska upplevas live.

Men inte nog med det, för att göra det här till en variationsrik kväll att minnas presenterar vi även hemmahjältarna i Wolfbrigade, albumaktuella med sin nya skiva ”Run with the Hunted” och sugna på en rejäl spelning i hemstaden! Vi ville varva tyngd med fart, och tror att dessa tre band kommer bli en makalös och hisnande upplevelse som inte kommer göra någon besviken.

Eftersom den här line-upen verkligen är någonting i hästväg ska vi även ha öppen vår uteservering innan spelningen med Grill, bar, DJs, och framförallt häng i Julisolen. Så, varmt välkomna på en heldag på Kraken 2a Juli!

NEUROSIS

Mycket finns att säga om Neurosis. Stilbildande, nyskapande, en genré i sig själva. Under de över 30 åren bandet har existerat har de karvat ut en egen nisch och skapat av sig konvention efter konvention, och ständigt hållt sig aktuella som ett band konstant i framkant. Den nya, hyllade skivan ”Fires within Fires” känns som en åldrad musikers verk, där bandets balans mellan ljus och mörker, det hårda och det mjuka, som blivit en sorts signatur för Neurosis blandar både tillbakablick till deras tidigare alster, men även någonting nytt, en blick framåt, mot framtiden för bandet, en framtid som känns lika intressant som någonsin när det gäller ett av de viktigaste banden inom hård musik idag.

Hemsida | Facebook

WOLFBRIGADE

Mycket kan även sägas om Wolfbrigade. Ett av de mest stilbilande punkbanden från Sverige, och minst sagt extremt stilbildande för band världen över inom d-beat/kängpunk/crustpunk. Nu ska dom äntligen spela på hemmaplan igen, sist vi hade äran att husera fantastiska Wolfbrigade var en och svettig spelning tillsammans med High on Fire på Slakthuset, sommaren 2014 och nu är det dags igen, och vi är säkra på att det kommer bli precis lika mycket ös den här gången. En perfekt brygga mellan de båda amerikanska banden.

Facebook

AUTHOR&PUNISHER

Enmansbandet Author&Punisher, aka Tristan Shone som grundaren egentligen heter, har blivit vida känt och Tristan kallas av många för ett geni. Anledningen är hans sammansmältning av sina två intressen: musik och mekanik. Tristan laborerar med ljud och frekvenser, men även med hårdvara som han bygger själv, inspirerat av hans utbildning och arbete som mekaniker. Förutom att musikaliskt skapa någonting unikt är det framförallt hans process som är absolut faschinerande, historien hur han byggt sin liverigg av maskiner får en verkligen att förstå att han gör någonting unikt, och vi rekommenderar er verkligen att till exempel kolla in denna korta dokumentär om hans arbete:

Youtube | Facebook