Godflesh – YOB – Wiegedood

19:00-01:00 | Förköp 355 kr | 18 år

GODFLESH (uk)

Det legendariska industri-metal namnet Godflesh kommer till Sverige för två exklusiva spelningar! Denna kväll intar duon Stockholm och Kraken.
Duons innovation ljudskapande har influerat band över hela klotet och har samtidigt behållt sin plats på tronen som de ledande inom genren. Med 1989års album ”Streetcleaner” tog bandet de första stegen mot storhet. Detta album klassas än idag av många kritiker som ett av de bästa albumen genom tiderna inom tung metalmusik.
Att bevittna bandet live är en upplevelse och nu är det Stockholms tur för att ödeläggas av maskiner och pumpande oljud.

Special Guests:

YOB (us)

Episkt, krossande och förförande, YOB har skapat sig en värld där landskap består av röktäckta ängar och blodröda solar.
Sedan starten -96 har Mike Scheidt tagit med lyssnaren på en resa genom den värld han skapat.
Med senaste alstret ”Our Raw Hearts” visar bandet upp en mer aggressiv och massiv ljudbild som får dem att resa sig mer än någonsin inom genren som de själva var med och skapade.

WIEGEDOOD (be)

Belgien har under många år levererat åtskilliga akter som stått ut i mängden och Wiegedood är inget undantag.
Senaste släppet ”De Doden Hebben Het Goed III” ger lyssnaren en bild av klassisk black metal mixat med atmosfäriska melodier och ett träffsäkert driv.
Det är vackert, det är ångestfullt men framförallt är det jävligt bra.