faUSt | Grosskopf & Kranemann

19:00-23:00 | Förköp 230 kr | 18 år

Kraken, Tänk På Döden och Jazz Är Farligt presenterar

Faust

Sedan i början av 70-talet har faUSt förvirrat våra sinnen med en uns inspiration av fluxus, DADA till rock. Bandet är mer eller mindre upphovsmakarna av genren kraut och formades redan 1969 som ett experiment.
Skivbolaget Polydor nappade pga den radikale tyske journalisten Uwe Nettelbeck.
Han utlovade dock att de var de nya Beatles som skulle kunna konkurrera med engelska band.
Polydor som hoppades på valuta för banden floppade med projektet helt.
Det blev inget tyska beatles utan det blev faUSt.

Med deras senaste inspelning tar de sig nu ut för att förgylla våran vardag med en one off Sverige-spelning på Kraken..
krautrockpionjärerna utlovar noll underhållning och noll musik.

Detta blir en kväll ni sent kommer att gömma.

Grosskopf & Kranemann

Harald Grosskopf spelade trummor på de tidiga, klassiska Klaus Schulze-albumen och spelade in tretton stycken album med Ash-Ra (tidigare Ash-Ra Temple) och har sedan gjort flertalet soloskivor, där Synthesist och Oceanheart räknas som klassiker inom Tysk elektronisk musik.

Eberhard Kranemann började sin musikkarriär efter studier på Krautrocks-grogrunderna Kunstakademie Düsseldorf och Dortmund Conservatory som tidig medlem i NEU! och var sedan med och startade Kraftwerk och Pissoff, och har sedan haft en lång karriär under sin pseudonym Fritz Müller

Båda medlemmarna har varit aktiva musiker sedan tonåren och är tillsammans med faUSt en direkt länk till en otrolig musikscen, och nu har de alltså startat ett projekt tillsammans för att hylla den nu legendariska musikscen de tillsammans med många andra var med om att skapa för över 40 år sedan.