Familjen & Tami T

20.00 - 02.00 | Förköp: 180 SEK | 18+ år

Kraken presenterar:
Familjen
Tami T

10 maj
Kraken Sthlm
Biljetter släpps 25 januari kl 11
Dörrar kl 20.00

Familjen
It began in Hässleholm… och fortsatte till Fårö och Stockholm.

Vänner och ovänner bidrog till att den hyllade elektroniska popartisten gjorde comeback under valåret 2018.

2 mars 2018 släppte Familjen sitt fjärde album ”Kom” och under året gav han sig ut på utvalda konserter runtom i Sverige under vår och sommar i följd av en längre höstturné.

Den 10 maj är han tillbaka i Stockholm, denna gång står han på Krakens scen.

Innan Kom släpptes hade det varit det tyst ett tag. Inget nytt album på flera år. Och det fanns skäl. Johan T Karlsson, alias Familjen, gick in så hårt och självständigt i låtarbetet inför ”Så mycket bättre” 2014 att processen med de egna låtarna stannade av.

Efter medverkan i det älskade tv-programmet, landade Karlssons fokus på att producera artister som Tove Styrke, Ninsun Poli och Grant, att skapa musik för radio och i ett instrumentalt sidoprojekt – samt, inte minst, att vara en bra pappa till sina två barn.

Nu kan den Grammisbelönade artisten och producenten bakom elektroniska finkalibrerade dansgolvspärlor som ”Det snurrar i min skalle” och ”Det var jag” rent av tacka pausen från Familjen-materialet.

För när Familjen kom igång i studion, hade han samlat på sig textrader, musik och gäster som gör plattan både rikare, djupare, argare och personligare än tidigare släpp.

”Kom” är fantastisk, elektronisk pop med både personligt varma, smarta och politiska kängor till texter – en skildring såväl av dagens Sverige som av människan.

Tami T
Tami T gör dansant elektronisk popmusik med explicit-romantiska texter. Hennes musik var bla. med i filmen ”Nånting Måste Gå Sönder” samt i den norska tv-serien SKAM, och nyligen turnerade hon som förband åt Fever Ray som hon också gjort musik tillsammans med. Med glittriga synthmelodier och klubbiga beats fyller hon dansgolvet och våra sinnen med rosa fluff.

Kraken Sthlm
10 maj
20.00 – 02.00